Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VALİ DÜZGÜN`DEN OKUL İNCELEMESİ

VALİ DÜZGÜN`DEN OKUL İNCELEMESİ

Vali Orhan Düzgün, işitme engelli öğrenciler ile mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda incelemelerde bulundu.

     Vali Orhan Düzgün, işitme engelli öğrenciler ile mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda incelemelerde bulundu.
 
        Vali Düzgün, ilk olarak Melikgazi ilçesindeki 80. Yıl İşitme Engelliler Okulu'nu ziyaret etti. Buraya gelişinde Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Bahamettin Karaköse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Okul Müdürü Ahmet Tomruk ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından karşılanan Vali Düzgün, okulda incelemelerde bulundu.
 
        Okul müdüründen işitme engelli öğrencilerin genel durumuna ve ihtiyaçlarına ilişkin bilgiler alan Vali Düzgün, sınıfları da ziyaret ederek işitme engelli öğrencilerle iletişim kurmaya çalıştı.
 
        İşaret dili kullanan öğretmenlerin de yardımıyla kısa sürede öğrencilerle iletişime geçen Vali Düzgün, 6. Sınıf öğrencileri Hüsrev Acer ile Şefika Nurlan'ın rakamları yerleştirme olarak bilinen Sudoku bulmacasını çözmelerine yardımcı oldu. Başarılı oldukları gözlenen Hüsrev ve Şefika'nın zorlandıkları yerde Vali Düzgün'ün devreye girerek yardımcı olması ve bu sırada yaşanan diyaloglar renkli görüntülere sahne oldu.
 
        Sınıf ziyaretlerinin ardından okul müdürünün odasında yönetici ve öğretmenlerle bir toplantı yapan Vali Düzgün, 22'si ilkokul 73 işitme engelli öğrencinin eğitim gördüğü okulun önemine işaret ederek, okul sayesinde engeli bulunan pek çok çocuğun eğitim imkânına kavuştuğunu belirtti.
 
        İşitme engelli öğrencilerin çok zeki olduğunu yaptığı inceleme sırasında gördüğünü kaydeden Vali Düzgün, bu çocuklara sağlıklı eğitim verilmesi halinde hem kendileri hem de ülkeleri için faydalı bireyler haline gelebileceklerini ifade etti.
 
        Vali Düzgün, toplumun genelinde bu tür engelli okullarına karşı bir önyargının da bulunduğuna dikkati çekerek, “Ailelerimizin işitme sorunu bulunan evlatlarını bu tür özel okullara göndermeleri başarıları için son derece önemli. Biyonik kulak sahibi olsalar da işitme sorunu bulunan yavrularımız eğitimlerine bu tür okullarda başlarsa çok daha başarılı olacaklardır” dedi.
 
        Vali Düzgün, okul ziyaretinin sonunda etrafını çeviren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, satranç ve spor malzemesi hediye ettiği öğrencilere kitap ve görüntü cd'leri gönderme sözü verdi.
 
PROGRAM DIŞI OKUL ZİYARETİ
 
        Vali Düzgün, 80. Yıl İşitme Engelliler Okulu'na gerçekleştirdiği programlı ziyaretinin ardından aynı bölgede bulunan Hürriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde program dışı incelemelerde bulundu.
 
        Yürüyerek gittiği okulun B Blok bölümünde sınıf, atölye ve tuvaletlerinde incelemelerde bulunan Vali Düzgün, okulun bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu belirterek yaz döneminde gerekli çalışmaların yapılması için Milli Eğitim Müdürüne talimat verdi.
 
        Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Elektrik – Elektronik ve Bilişim Teknolojileri alanındaki öğrencilerin atölye çalışmalarını da yerinde gören Vali Düzgün, öğrencilerle tercih ettikleri meslek ve gelecek planlarına ilişkin sohbet etti.
 
        Vali Düzgün, öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunarak, “Önce iyi insan, sonra iyi bir meslek sahibi olmalısınız. İşinizi severseniz başarılı olursunuz” mesajını verdi