Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

VALİ DÜZGÜN, ERCİYES`TE FİDAN DİKTİ

VALİ DÜZGÜN, ERCİYES`TE FİDAN DİKTİ

VALİ DÜZGÜN, ERCİYES'TEKİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ, FİDAN DİKTİ

 

 VALİ Orhan Düzgün, Kayseri`de yaşayan her vatandaş için fidan dikilmesinin hedeflendiği Erciyes Dağı`ndaki ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyerek, kendisi de fidan dikti.

Vali Düzgün`ün Erciyes Dağı`ndaki ilk adresi "Kaymakam Mehmet Güler Hatıra Ormanı" oldu. Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ve Orman İşletme Müdürü Özdal Yağan ile birlikte günümüzde ormanlık alan görünümüne kavuşan "Kaymakam Mehmet Güler Hatıra Ormanı"nı inceleyen Vali Düzgün, 1992 yılından 1997`ye kadar Melikgazi Kaymakamlığı görevini sürdüren Mehmet Güler`e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Kaymakamlığı döneminde 300 hektarlık alanda 300 bin adet fidanın toprakla buluşmasını sağlayan Mehmet Güler`in Erciyes`in yeşillendirilmesine önemli katkı sağlamasının yanı sıra bölgede de ağaç yetişebileceğini göstermesi bakımından büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Düzgün, "Sayın Kaymakamımız bu bölgenin ağaçlandırılmasına ışık tutmuştur. Yaklaşık 25 yıl önce toprağa verilen fidanların bugün ağaç haline gelip ormanlık alana dönüşmesi hepimizi mutlu etmekte ve buradaki ağaçlandırma çalışmalarında bizi daha da şevklendirmektedir. Sayın Kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyor, emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum" diye konuştu.

Düzgün, daha sonra Erciyes Dağı`nın Beşparmak mevkiine geçerek burada Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal`ın da eşlik ettiği incelemede, Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara`dan bilgiler alan Vali Düzgün, orman işçileri ile de bir araya geldi. Mardinli olduklarını belirten işçilerle sohbet eden, işçilerin odun ateşinde demlediği çaydan içen Vali Düzgün, Erciyes`in yeşillenmesinin önemini anlattığı işçilere fidan dikimlerinde daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi.


Orman Bölge Müdürlüğü`nün Kayseri`nin nüfusu kadar fidanın Erciyes`e dikilmesi yönünde proje geliştirdiğini ve bugüne kadar dikilen 400 bin fidana ilave olarak sonbahar dikim döneminde 125 bin adet sarıçam, 400 bin adet huş ve 50 bin adet ardıç olmak üzere toplam 575 bin fidanın toprakla buluşturulacağını ifade eden Vali Düzgün, 2015 yılı sonunda çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kayseri`de yaşayan her bireyin Erciyes`te bir fidanının bulunacağını belirtti. Erciyes`te toplamda 1344 hektarlık alanda çalışma yürütüleceğini ve bu alanın 30 kilometre dikenli tel çit ile koruma altına alındığını dile getiren Düzgün, Erciyes Dağı`na has olan ve "Titrek" adı verilen kavak türünün varlığının da her geçen gün artmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi. Vali Düzgün, incelemelerinin ardından beraberindekiler ile birlikte çam fidanı dikti.