Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

VALİ DÜZGÜN GENÇLERLE...

VALİ DÜZGÜN GENÇLERLE...

Vali Orhan Düzgün, Gençlik Haftası kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ile gençlerin de aralarında yer aldığı heyeti makamında kabul etti.

          Vali Orhan Düzgün, Gençlik Haftası kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ile gençlerin de aralarında yer aldığı heyeti makamında kabul etti.
 
      Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs'ın gençlere verilen önemi göstermek adına gençlerin de bayramı olduğunu belirterek, huzur, refah ve umutla bakacakları bir gelecek için gençlere önemli mesajlar verdi.
 
     Vali Düzgün, gençlerin geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmeleri için eğitimlerini en iyi şekilde almaları gerektiğini ifade ederek, “Kitap okumaya vakit ayırmanız, derslerinize iyi çalışmanız, çağın gelişen ihtiyaçlarına ve yeni gelişmelere göre kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz gerekiyor.” dedi.
 
        Genç yaşlarda elde edilen donanımın, gelecekte iş ve aile hayatında mutluluğun formülü olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, gençlerin en azından bir yabancı dili çok iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.
 
        Vali Düzgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Gençlik Merkezleri” açıldığını ve bu merkezlerde değişik konularda bilgi, beceri kazandırmak amacıyla kurslar düzenlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
 
       “Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde Gençlik Merkezleri açıldı. Bu merkezlerde sizlere değişik konularda bilgi, beceri kazandırmak amacıyla çeşitli kurslar düzenleniyor. Müzik aletleri çalma kurslarından yabancı dil kurslarına, satranç kursundan değişik meslek edindirme kurslarına varıncaya kadar birçok kurs bulunmakta ve bu kursları en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Tatil demek yan gelip yatmak değil, başka bir şeyle meşgul olmaktır. Bu yüzden yaz tatilinde dersler bitti diyerek kitabı, defteri kapamak yerine kitap okumaya bol bol vakit ayırmanızı, yabancı dil öğrenimine, bir kültür ve spor etkinliğine vakit ayırmanızı tavsiye ediyorum.”
 
        Gençlere yönelik farklı şehirlerde kamplar da düzenlendiğini ifade eden Vali Düzgün, bu kamplarda gençlerin ailelerinden uzak, kendilerini ispatlamaları ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri noktasındaki önemine vurgu yaptı.
 
        Bu gezilerde çok güzel dostlukların ve kardeşliklerin de kurulduğunu belirten Vali Düzgün, “Farklı düşünceleri bir zenginlik olarak görmelisiniz.” diyerek, gençler için şu nasihatlerde bulundu:
 
        “Hem gezi olarak, hem deniz, hem de doğa kampları olarak orada ailelerinizden uzak bir iki hafta vakit geçirerek, kendinizi ispatlamak, kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak adına güzel etkinliklere katılabilir, güzel dostluklar kurabilirsiniz. Birbirinden farklı düşünen gençlerimiz olabilir, onun için insanların birbirini en iyi tanıyacağı yer seyahatlerdir. Bu seyahatlerde farklı görüşlere, farklı düşüncelere karşı, farklı davranış şekillerine karşı hoşgörüyü geliştirmeniz lazım. Ortak noktalarda buluşmayı, ortak hedeflerde buluşmayı amaç edinmelisiniz.”
 
        Vali Düzgün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette gençler ile sohbetinde, tüm gençlere umut, neşe ve bilgi dolu bir gelecek dileyerek, Gençlik Haftalarını tebrik etti.
 
        15 Mayıs tarihinde başlayacak “Gençlik Haftası”, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını da kapsayarak çeşitli etkinliklerle bir hafta boyunca devam edecek.