Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

VALİ DÜZGÜN, KAYSERİ İLAHİYAT VAKFI İLE PROTOKOL İMZALADI

VALİ DÜZGÜN, KAYSERİ  İLAHİYAT VAKFI İLE PROTOKOL İMZALADI

Vali Düzgün, Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde, 1976 yılında kurulan Kayseri İlahiyat Vakfı'nın bugüne kadar 3 imam hatip okulu yaptırdığını belirterek, bu hizmetlerine bugünde devam ediyor olmalarının Kayseri adına önemli bir kazanım olduğunu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 24 derslikli Uluslararası İmam Hatip Lisesi ile 500 kişilik yurt binasının yapımına ilişkin Kayseri İlahiyat Vakfı ile protokol imzaladı.

Vali Düzgün, Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde, 1976 yılında kurulan Kayseri İlahiyat Vakfı'nın bugüne kadar 3 imam hatip okulu yaptırdığını belirterek, bu hizmetlerine bugünde devam ediyor olmalarının Kayseri adına önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Protokol imzalayacakları okulun Erkilet Mahallesi'nde 24 derslikli olarak inşa edileceğini, aynı kompleks içerisinde 2 ayrı binadan oluşan 500 kişilik yurt yaptırılacağını ifade eden Vali Düzgün, fizik, dil, kimya ve bilgisayar laboratuarlarının da yer alacağı okul ile yurt binalarının projesinde her şeyin düşünüldüğünü dile getirerek, İlahiyat Vakfı'na teşekkür etti.

Kayseri İlahiyat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bacanak ta, vakıf olarak yeni bir eğitim binası yaptıracak olmalarından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Vakıf olarak yaptırdıkları okulların ihtiyaçları ile de yakından ilgilendiklerini anlatan Bacanak, vakfın kuruluş gayesine uygun bir şekilde hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, Vali Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve Kayseri İlahiyat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bacanak, Erkilet Mahallesinde yaptırılacak 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 500 kişilik 2 adet pansiyon binasının yapımına ilişkin protokole birlikte imza koydu.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı'nın da hazır bulunduğu protokol imza töreninde Vakıf Başkanı tarafından projeyi inceleyen Vali Düzgün'e detaylı bilgiler sunuldu.

Protokole göre, Kocasinan İlçesi, Erkilet Mahallesi Çaytarla Mevkiinde yaptırılacak İmam Hatip Lisesi eğitim binası 24 adet derslik, bunun yanında fizik-dil-kimya ve bilgisayar laboratuarlarından oluşacak, 2 ayrı pansiyon binası ise 120 odalı yatakhane, yemekhane, bilgisayar odası, kantin ve oyun alanlarından meydana gelecek.