Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ DÜZGÜN LOJİSTİK MASTER PLANI ÇALIŞTAYI`NA KATILDI

VALİ  DÜZGÜN  LOJİSTİK   MASTER  PLANI  ÇALIŞTAYI`NA   KATILDI

Vali Orhan Düzgün, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteğiyle hayata geçirilen Lojistik Master Planı Çalıştayı'na katıldı.

 

     

Vali Orhan Düzgün, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteğiyle hayata geçirilen Lojistik Master Planı Çalıştayı'na katıldı. 

Kentte bir otelde gerçekleşen çalıştayda Vali Yardımcı Mehmet Emin Avcı, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Nuhoğlu, Erciyes Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyeleri ile çeşitli illerden sanayiciler de hazır bulundu 

Lojistik sektörünün Kayseri'deki mevcut durumunu ortaya koymak ve Kayseri'ye ilişkin lojistik stratejileri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen Kayseri Lojistik Master Planı Çalıştayı'nda konuşan Vali Düzgün, üretilen ürünlerin doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle ve doğru miktarda buluşturulmasının önemli bir unsur olduğunu dile getirdi. 

Vali Düzgün, Kayseri'nin Türkiye'de sanayinin, ticaretin merkezi olarak anılan şehirlerin başında geldiğini ifade ederek, AR-GE ve inovasyon çalışmaları ile Anadolu'da üretilen ürünlerin çeşitlendirilerek iç ve dış piyasadaki aracı ve tüketicilerle buluşturulmasının önemine değindi.

Kayseri'de bine yakın ihracatçı firmanın, 150'den fazla ülkeye yaklaşık 2 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Vali Düzgün, şöyle devam etti:

“Kayseri'de 3 organize sanayi bölgesi ve 1 serbest bölgede üretilen ürünlerin başta güney limanlarımız olmak üzere gerek karayolu gerekse de denizyolu ile belki çok az bir kısmı da havayolu ile dünyanın dört bir tarafına ulaştığını görüyoruz. Kayseri'de bine yakın ihracatçı 150'den fazla ülkeye yaklaşık 2 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştiriyor. Bu derece önemli miktarda ihracatçının neredeyse dünyanın tamamına yakınına üretilen ürünlerin pazarlanması için lojistik merkezin fonksiyonel, verimli ve ekonomik olmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum 

Boğazköprü Lojistik Köyünde yapılan çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini anlatan Vali Düzgün, “İncesu Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi ve Kayseri Serbest Bölgesinde üretilen ürünlerin şuanda yapımı devam eden ve son aşamaya gelen Boğazköprü Lojistik Köyü'nden başta Mersin Limanı olmak üzere demiryolu ile Mersin Limanına ulaştırılması ve bu ulaşımın en seri, en verimli ve ekonomik şekilde yapılması da son derece önemli. Boğazköprü Lojistik Merkezi'nin tamamen faaliyete geçmesi ile birlikte Kayseri'de üretilen ürünlerin gerek dünya pazarına gerekse de iç pazara daha iyi bir şekilde pazarlanması konusunda da Kayseri önemli bir eksikliği gidermiş olacak” dedi.

Lojistik sektörünün tartışılması ve geleceğin daha iyi planlanması adına Kayseri Lojistik Master Planı Çalıştayı'nın önemine işaret eden Vali Düzgün, “Bugün çeşitli illerden de aramızda bulunan misafirlerin vereceği fikirler ve projeler ile Kayseri'de ihracatçılarımızın, sanayicilerimizin, iş adamlarımızın ve ticaretle uğraşanlarımızın önünün biraz daha açılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından MUSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emel Kızılkaya ve Maltepe Üniversitesi Prof.Dr. Mehmet Tanyaş çalıştayın moderatörlüğünde, Kayseri'de lojistik sektörü hakkında bilgilendirme sunumları ile değerlendirmeler yapıldı.