Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

VALİ DÜZGÜN MÜLKİ İDARE AMİRLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ  DÜZGÜN  MÜLKİ  İDARE  AMİRLERİ  İLE  BİR  ARAYA  GELDİ

Vali Orhan Düzgün, 6638 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat ve Yetkileri Kanunu'nda yapılan değişikler ile Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin çalışmaları değerlendirmek üzere Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla toplantıda bir ar

       Vali Orhan Düzgün, 6638 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat ve Yetkileri Kanunu'nda yapılan değişikler ile Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin çalışmaları değerlendirmek üzere Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla toplantıda bir araya geldi.  
 
        5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 25. maddesi gereğince Vali Orhan Düzgün başkanlığında Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Mehmet Aktaş ile 16 ilçe Kaymakamı ve Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal ve diğer ilgililer katıldı.
 
        Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 6638 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte mülki idare amirlerinin görev ve sorumluklarında bazı değişikliklerin yapıldığını belirterek, bu değişikliklerin iyi kavranması gerektiğini dile getirdi.
 
        Vali Düzgün, “Mülki İdare amirleri olarak kanunda yapılan değişiklikleri iyi bilmeli, kamu güveni ve düzenliği ile vatandaşların can ve mal güvenliği için kanunun doğru uygulanmasını sağlamalıyız. Bugün bu toplantımızda kanun maddelerinin getirdiği yenilikler ve mülki idare amirlerine düşen görevler kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek” diye konuştu.
 
     Toplantının devamında, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç tarafından kamuoyunda İç Güvenlik Yasası değişiklikleri olarak bilinen 6638 sayılı kanun ile birlikte mülki idare amirlerinin görev ve sorumluklarında meydana gelen değişiklikler bir sunum eşliğinde anlatıldı.
 
        7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'nin huzur ve güven içerisinde geçmesine yönelik yapılan çalışmaların bir kez daha ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin konuşulması, görüş ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.