Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ DÜZGÜN`ÜN KABULLERİ...

VALİ DÜZGÜN`ÜN KABULLERİ...

Vali Orhan Düzgün, Çevre Dostları Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı Kayseri İl Başkanı ve yöneticileri ile 11 ilçenin Ziraat Odası Başkanlarından oluşan heyeti makamında ayrı ayrı kabul ederek, bir süre görüştü.

 

Vali Orhan Düzgün, Çevre Dostları Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı Kayseri İl Başkanı ve yöneticileri ile 11 ilçenin Ziraat Odası Başkanlarından oluşan heyeti makamında ayrı ayrı kabul ederek, bir süre görüştü. 

Vali Düzgün, ilk olarak Çevre Dostları Derneği Başkanı Gülhanım Coşkun ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Metin Ceylan, Sevil Bulut, Gülşen Taşkın ve Nurhan Kaş'ı makamında ağırladı. 

Dernek Başkanı Gülhanım Coşkun'dan derneğin hazırladığı “Katı Atık Nasıl Kazanca Dönüşür” başlıklı AB Projesi hakkında bilgiler alan Vali Düzgün, çevre konusunun kendisi için de büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bu alanda faaliyet gösteren derneğin yöneticileri ile bir arada olmanın ve çevre konusunun gündeme getirilmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 

Sivil toplum kuruluşlarının kent yönetiminde önem taşıdığını ve kendi alanlarında kente önemli katkı sağladıklarını anlatan Vali Düzgün, Çevre Dostları Derneği'nin de bu alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü, kamu kurumları ile birlikte hazırladıkları AB Projesi'nin de bunun önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

     TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI KAYSERİ İL YÖNETİMİ ZİYARETİ

Vali Düzgün, Türkiye Gençlik Vakfı İl Başkanı Ahmet Hidayet Kiraz ve beraberindeki Rasim Yasin Ergin, Abdullah Karaağaç, Emre Topuz ve Halil İbrahim Aslan'ı kabulünde de, vakıf yapılanması ve bu yapılanmanın toplum hayatına sağladığı katkılara işaret etti. 

Kayseri'nin de vakıf sayısı ve vakıf eserleri açısından zengin bir kent olduğunu kaydeden Vali Düzgün, “Vakıflarımız, bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Vakıf senetlerinde belirtilen işler başarıyla yerine getirilirken, toplumda ihtiyaç sahibi olan ya da eksikliği hissedilen pek çok alanda vakıflarımızın varlığı söz konusudur. Eğitim de bunlardan biridir. Bu alanda yoğunlaşan Türkiye Gençlik Vakfı'na çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

Türkiye Gençlik Vakfı Kayseri İl Başkanı Ahmet Hidayet Kiraz da kendilerini kabul ettiği için Vali Düzgün'e teşekkür ederek, vakfın eğitim modeli hakkında bilgiler verdi. 

      11 İLÇENİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI 

Vali Düzgün, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu bünyesindeki Kocasinan, Melikgazi, Tomarza, Develi, Yahyalı, İncesu, Felahiye, Sarıoğlan, Pınarbaşı, Yeşilhisar ve Bünyan Ziraat Odası Başkanlarından oluşan heyeti de makamında kabul etti. 

Seçim süreçlerini tamamlayan ve 4 yıllığına yönetimlerini oluşturan Ziraat Odaları Başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Düzgün, sanayi ve ticaret kenti olarak bilenen Kayseri'de tarım ve hayvancılığın da önemli bir lokomotif görevi üstlendiğini belirtti. 

Türkiye'nin kabak çekirdeği ihtiyacının üçte birinin Kayseri'den karşılandığını hatırlatan, şeker pancarı ve tahıl ürünlerinde bölgesinde söz sahibi Kayseri'nin alabalık yetiştiriciliğinde yaptığı ihracat ile parmakla gösterilir hale geldiğine dikkat çeken Vali Düzgün, Ziraat Odalarının üstlendikleri görevlerle Kayseri'yi tarım alanında daha da ileriye götüreceğine inandığını dile getirerek, seçimle iş başına gelen başkan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş te, seçim sürecini Kayseri'ye yakışır bir şekilde tamamladıklarını belirterek, bundan sonra tüm güçlerini Kayseri tarımının gelişimi ve sorunlarının çözümü için harcayacaklarını anlattı. 

Başta Valilik olmak üzere kamu kurumları ile uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Güneş, “Sayın Valimiz her ne zaman arasak ya da bir sorunumuzu iletsek bizlere yardımcı oldu. Çiftçi dostu Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.