Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

VALİ DÜZGÜN YAHYALI'DA

VALİ DÜZGÜN YAHYALI

VALİ Orhan Düzgün, Yahyalı ilçesinde inceleme ve temaslarda bulunarak, kamu yatırımları hakkında bilgiler aldı.

 

 VALİ Orhan Düzgün, Yahyalı ilçesinde inceleme ve temaslarda bulunarak, kamu yatırımları hakkında bilgiler aldı.

Vali Düzgün`ü Yahyalı`ya gelişinde Kaymakam Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kişi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal Ersin Çakır, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Kaymakam Metin Esen`den ilçenin genel durumu ile kamu kaynaklarıyla yürütülen önemli yatırımlar ve ihtiyaç duyulan hizmetler hakkında brifing alan Vali Düzgün, özellikle demir, krom ve çinko madenlerinin her geçen yıl artan oranlarda çıkartılmasının memnuniyetini yaşadı. Yaptığı değerlendirmede de bu memnuniyetini dile getiren Düzgün, Yahyalı ilçesinin doğal güzelliklerinin yanı sıra maden rezervleri ve enerji üretimi alanında da farklılığını hissettirdiğine işaret etti.

Demir madeninde Sivas`ı bile geride bırakan Yahyalı`da yıllık 2 milyon tonluk bir üretim gerçekleştiğini, bunun sadece 1 milyon tonunun demir madenine ait olduğunu kaydeden Vali Düzgün, bu durumun hem ilçe hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca bölgede Zamantı Irmağı üzerine kurulu Hidroelektrik Santralleri (HES) ile birlikte 72 megawatt gücünde Rüzgar Elektrik Santralleri (RES) bulunmasının da son derece önemli olduğuna değinen Düzgün, bölgenin avantajlarından dolayı enerji sektöründeki yatırımların artmasını beklediklerini ifade etti.

Beraberindeki bölge ve il müdürleri ile birlikte Yahyalı Belediye Başkanlığı`na yürüyerek geçen Vali Orhan Düzgün, yol boyunca esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti. Islah çalışmaları tamamlanan ve ilçenin tam ortasından geçen Zamantı Deresi boyunca vatandaşlarla sohbet eden Valinin kırtasiyeci ve berber dükkânlarında müşterilerle diyaloğu da geziye renk kattı. Vali Düzgün`ün sıcak ilgisinden memnun kalan vatandaşlar da dükkanlarına davet ederek ikramda bulundular. Yahyalı Belediyesi`nde, Başkan Esat Öztürk ve yöneticileri tarafından karşılanan Vali Düzgün, ziyaretin seçimde iş başına gelen başkana "Hayırlı olsun" anlamı da taşıdığını belirterek, belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Kayseri Valisi Düzgün daha sonra 348 kişi kapasiteli ve 265 öğrencisi bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu`nu (YBO) ziyaret etti. Diğer ilçe ziyaretlerinde olduğu gibi öğle yemeğini burada öğrencilerle birlikte yiyen Vali Düzgün, öğrencilerle sohbet etti, derslerindeki başarıları hakkında bilgiler alarak bazı tavsiyelerde bulundu.

Vali Düzgün, Yahyalı programının son ayağında Hamdi Oral Mesleki Teknik Anadolu Lisesi`ni de ziyaret etti ve burada yapımı devam eden yurt inşaatı hakkında bilgiler alarak okul ve yurdun yapımını gerçekleştiren Oral ailesine teşekkür etti. Lisedeki 10-B sınıfına haber vermeden giren ve Matematik dersi işlendiğini öğrenen Vali Düzgün, öğrencilere Matematik soruları sorarak sohbet etti. Vali Düzgün`ün, sınıf listesinden rastgele isim okuyarak seçtiği öğrencilere dikkat gerektiren Matematik soruları sorması ve aldığı cevaplarla birlikte gelişen esprili diyaloglar gülüşmelere neden oldu. Öğrencilere okumanın öneminden bahseden Düzgün, her gün en az yarım saatlerini okumaya ayırmaları gerektiğini söylediği öğrencilere, "Mutlaka derslerinize çalışıyorsunuzdur ancak ders dışında da kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir" diyerek tavsiyede bulundu.