Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

VEKÂLETLE KURBAN ORGANİZASYONU BÖLDE TOPLANTISI KAYSERİ´DE YAPILDI

VEKÂLETLE KURBAN ORGANİZASYONU BÖLDE TOPLANTISI KAYSERİ´DE YAPILDI

  Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen ?Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı?, İç Anadolu Bölgesi olarak bu yıl Kayseri´de yapıldı.

 

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen ?Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı?, İç Anadolu Bölgesi olarak bu yıl Kayseri´de yapıldı.

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Konferans Salonu´nda düzenlenen ?Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı?nda bir konuşma yaptı.

 

 

Toplantıya, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya, TDV Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Özbay, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kırşehir İl Müftüsü Osman Arslan, Yozgat İl Müftü Vekili İsmail Karadavut, Niğde İl Müftü Vekili Ali Çetin, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli din gönüllüleri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Kayseri İl Müftüsü Sayın Güven, yapılacak olan çalışmalar hakkında genel bilgiler vererek şunları söyledi:

 

?Türkiye Diyanet Vakfımız (TDV), 2015 yılında, 180 binin üzerinde; 2016 yılında ise 246 bin vekâlet yoluyla kurban kesim işini gerçekleştirdi. Bizler, Kayseri olarak 2015 yılında 2 bin 238 adet vekâlet yoluyla kurban kesimine destek olduk. Geçen yıl ise 3949 adet vekâlet yoluyla kurban kesimine destek olduk elhamdülillah. Özellikle  Kayseri merkez ilçelerimizin yardım koordinatörleri ile birlikte bir araya geldik ve bu yıl neler yapmamız gerektiğini konuştuk.?

 

Sayın Güven, Kayseri İl Müftülüğü olarak ve özellikle de Kayseri merkez İlçe müftülükleri olarak neler yaptıklarından bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

?Merkez ilçe müftülüklerimizle beraber stantları açmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız bu stantlara yoğun ilgi gösteriyor ve kurbanlarını bize oralardan teslim ediyorlar. Bunun farkındalığının oluşturulması için geçen yıl belediye başkanlarımıza ve kaymakamlarımıza teklifte bulunarak onları stantlarımıza davet ettik. Böylece bu sayının artışında ve vatandaşlarımızın vekâlet yoluyla kurban kesim işlemine, Diyanet Vakfımızın aracılık etmesinde bir farkındalık oluşturuldu. Bu yılda aynı şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Bu yıl, bu sayıyı daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.?

 

Müftü Sayın Güven´den sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Daire Başkanı Sayın Akkaya, yapılan çalışmaların sırf Allah rızası için yapılması gerektiğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

 

?Çalışmalarımızda, mevcut potansiyelimizden çok daha fazla gayret göstermeliyiz. Hepimiz, Medine´ye öğretmen olarak giden Mus´ab b. Umeyr gibi olmalıyız. Onun vesilesiyle o günlerde Medine´de İslam´ın konuşulmadığı ev, neredeyse yok denecek kadar azdı. Çalışmalarımızın bereketini verecek olan Cenab-ı Allah´tır. Biz, koşturmaya, mücadele etmeye bakalım.?

 

TDV Genel Müdür Yardımcısı Sayın Özbay, Kurban bayramı organizasyonu için genel bilgiler verdi ve istatistikî verileri sunarak önceki yıllarda yapılan çalışmaların genel krokisini çizdi. Bu yıl ise daha fazla çalışmaların olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Daha sonra söz alan Nevşehir İl Müftüsü Sayın Öztürk, din görevli ve gönüllülerinin üzerlerinde taşımaları gereken 5 özelliğinden bahsetti. Bunların; öğrenmek, öğretmek, örnek olmak, önder olmak ve özverili olmak olduğunu söyledi. Burada öğrendiklerini, en güzel, en heyecanlı bir şekilde yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatarak sözlerine son verdi.

 

Geçen yıl Gana´ya giden Talas İlçe Müftüsü Sayın Esat Yapıcı oradaki kurban faaliyetlerini anlattı. Son olarak Kırşehir İl Müftüsü Sayın Osman Arslan dua etti.

 

Konuşmalardan sonra, misafirlere öğle yemeği ikram edildi. Kayseri İl Müftüsü Sayın Güven´in yaptığı yemek duasıyla program son buldu.