Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

VELİLER, OKULA DUVAR İSTİYOR

VELİLER, OKULA DUVAR İSTİYOR

TOMARZA`da geçtiğimiz yıl yapılan ve 2013-2014 eğitim yılının ikinci yarısında açılarak eğitim vermeye başlayan Zekiye Canpolat İlk ve Ortaokulu`nun bahçe duvarı bulunmadığını belirten veliler, ``Okulun yanındaki uçurumlar, öğrenciler için tehlike oluştur

TOMARZA`da geçtiğimiz yıl yapılan ve 2013-2014 eğitim yılının ikinci yarısında açılarak eğitim vermeye başlayan Zekiye Canpolat İlk ve Ortaokulu`nun bahçe duvarı bulunmadığını belirten veliler, ``Okulun yanındaki uçurumlar, öğrenciler için tehlike oluşturuyor. Bir an önce okula bahçe duvarı yapılmalı`` dediler.

Tomarza`da TOKİ Konutlarının hemen yanına yapılan Zekiye Canpolat İlk ve Orta Okulu inşaatı tamamlandıktan sonra sorunlu bir şekilde 2013-2014 eğitim yılının ikinci dönemi içerisinde açıldığını belirten veliler, ``Bu okul eğitime açılınca öğrenciler, servis araçlarında diğer okullara üst üste gitmekten kurtuldu ama çocukları bekleyen bir başka tehlike ortaya çıktı. Okul çevresinde okulun bahçe duvarı yok. Çevre düzenlemesi ile öğrencilerin sportif faaliyetlerde bulunacakları mekânlar da yapılmadı. Bu nedenle, gerek okul yönetimi gerekse öğrenci velileri, teneffüs saatlerinde öğrencilerin okulun hemen yanında bulunan ve hiçbir önlem alınmayan uçurumlardan düşmemesi için nöbet tutmaya başladılar. Okulda herhangi bir çevre düzeni olmadığından dolayı yağmur yağması ile birlikte çocuklar çamur içerisinde oyun oynamak zorunda kalıyorlar. Geçmişte, okulu açtırmak için mücadele ettik şimdi ise öğrencilerimizin sağlıklı ortamda zaman geçirmesi için mücadele ediyoruz. İnşallah yetkililer sesimizi duyar da okulumuzun en başta çevre düzeni olmak üzere tüm eksiklerinin giderilmesi istiyoruz`` diyerek yetkilileri göreve davet ettiler. Yetkililer ise Zekiye Canpolat İlk ve Ortaokulu`nun sorunlarından haberdar olduklarını, yapılacak olan işlerin proje aşamasında olduğunu ve en kısa zamanda okulun eksikliklerinin giderileceğini bildirdiler.