Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

VENEZUELA VATANDAŞI YENİFFER GOMEZ PORRAS MÜSLÜMAN OLARAK ZEHRA ADINI ALDI

VENEZUELA VATANDAŞI YENİFFER GOMEZ PORRAS  MÜSLÜMAN OLARAK ZEHRA ADINI ALDI

?BEN BU DİNE AŞIK OLDUM?

 

 

 

 İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Venezuela´da yaşayan Genel Cerrahi ve Yoğun Bakım Uzmanı Doktoru YENİFFER GOMEZ PORRAS kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

İl Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden YENİFFER GOMEZ PORRAS, kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten GOMEZ PORRAS, ismini de ?Zehra? olarak değiştirdi. GOMEZ PORRAS´ın yedi yaşındaki kızı NİCOL´de Müslüman olarak ?Nihal? ismini aldı. GOMEZ PORRAS hanımın ihtida merasimine arkadaşları ve İl Müftü yardımcımız Atıf Akşit ile Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim görevlisi Ahmet Çatalkaya iştirak ettiler.

 

İl Müftümüz Sayın Güven´in İslam Dininde Müslüman olmanıza vesile olacak neyi gördünüz sorusuna GOMEZ PORRAS, ?İslam çok disiplinli bir din, hiçbir şekilde Hristiyanlığa benzemiyor. Ben Katolikken hiçbir zaman kiliseye gitmedim. Katolikler hangi dini yaşadıklarını bilmiyorlar. Ben o dini yanlış gördüm. Annem, babam Katolikler. Ben Allah´ı çok seviyorum. Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan bu dini seçtim. Müslüman doktor arkadaşlarım kendi aralarında hep konuşurlardı. Türkiye´nin dini kültürü ve Allah sevgisi, beni çok etkiledi. Ben bu dine aşık oldum? dedi.

 

Kur´ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftümüz Sayın Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Zehra hanım´ın kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

 

İhtida töreni sonrasında İl Müftümüz Güven, Zehra Hanım´a ?İhtida Belgesi?ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Kur´an-ı Kerim ve İngilizce Meali ile dini bilgileri ihtiva eden çeşitli kitaplar hediye etti.