Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

YAĞMA SUÇUNDAN BERAAT EDEN SANIĞA 4 YIL SONRA 7.5 YIL

YAĞMA SUÇUNDAN BERAAT EDEN SANIĞA 4 YIL SONRA 7.5 YIL

Pınarbaşı İlçesi´nde 2009 yılında uzaktan akrabası Canan (23) ve Metehan Ülger kardeşleri, (22) otomobiline alarak 10 TL´lerini gasp ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Yaşar Ülger (24), 2011 yılında 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nce beraat etti.

Pınarbaşı İlçesi´nde 2009 yılında uzaktan akrabası Canan (23) ve Metehan Ülger kardeşleri, (22) otomobiline alarak 10 TL´lerini gasp ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Yaşar Ülger (24), 2011 yılında 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nce beraat etti. Yargıtay 6´ncı Ceza Dairesi´nin, 4 yıl sonra kararı bozmasıyla tekrar görülen davada, sanık 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Pınarbaşı yolu üzerinde 17 Aralık 2009´da saat 15.00 sıralarında meydana geldi. O tarihte Pınarbaşı Çok Programlı Lisesi´nde öğrenci olan ve Bahçecik Köyü´ndeki evlerine gitmek üzere yolda servis bekleyen Canan ve Metehan Ülger kardeşler, uzaktan akrabaları Yaşar Ülger´in, kendilerini eve bırakma teklifini kabul ederek otomobiline bindi. Bir süre Bahçecik Köyü´ne ilerleyen Yaşar Ülger, daha sonra Solaklar Köyü´ne döndü. İki kardeşin kendilerini nereye götürdüğünü sorması üzerine Yaşar Ülger iddiaya göre, "Cebinizdeki paraları ve üstünüzdeki değerli eşyaları bana verin yoksa sizi öldürürüm" diye tehdit etti. Bunun üzerine Metehan Ülger, cebindeki 10 TL´yi sürücüye verdi. Parayı almak için Yaşar Ülger´in yavaşlamasıyla, Canan Ülger otomobilden atlayarak yardım istedi. Paniğe kapılan sürücü olay yerinden uzaklaştı. Durumu öğrenen ailenin şikayetiyle, Yaşar Ülger hakkında "Yağma ve yağmaya teşebbüs" suçundan dava açıldı.

Kayseri 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde 2011´de görülen davada suçlamaları kabul etmeyen sanık, aileler arasındaki husumet nedeniyle kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Yapılan yargılama sonunda, sanık hakkında iki suçtan da beraat kararı verildi.

YARGITAY BOZUNCA CEZA ALDI

Mağdur avukatlarının kararı temyiz etmesinin ardından, Yargıtay 6´ncı Ceza Dairesi beraat kararını bozdu. Yeniden görülen davaya, tutuksuz sanık ve müştekiler katılmadı. Yargıtay´ın bozma kararına uyan mahkeme, sanık hakkında, Metehan Ülger´e karşı "Yağma" suçundan 5 yıl, Canan Ülger´e karşı da "Yağmaya teşebbüs" suçundan 2.5 yıl olmak üzere, toplamda 7.5 yıl hapis cezası verdi.