Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YAHYALI BELEDİYESİ RAFTİNG TAKIMI DALAMAN´A GİTTİ

YAHYALI BELEDİYESİ RAFTİNG TAKIMI DALAMAN´A GİTTİ

Kayseri´nin Yahyalı İlçe Belediyesi ve TÜRKUAZ Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi işbirliği ile kurulan, İç Anadolu Bölgesinin ilk Rafting Takımı, Türkiye Rafting Şampiyonası Dalaman Etabına katılmak üzere yola çıktı.

Kayseri´nin Yahyalı İlçe Belediyesi  ve Türkuaz Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi işbirliği ile kurulan, İç Anadolu Bölgesinin ilk Rafting Takımı, Türkiye Rafting Şampiyonası Dalaman Etabına katılmak üzere yola çıktı.

Rafting´ de Türkiye´nin en önemli parkurlarından biri olan Zamantı Irmağı´na sahip olan ve Rafting Sporunun merkezi haline gelmek isteyen Yahyalı İlçesinde, belediye öncülüğünden kurulan Rafting Takımı 1,5 ay süren çalışmalarının ardından, ilk sınavını 04-09 Nisan 2018 tarihleri arasında Muğla´nın Dalaman İlçesinde düzenlenecek turnuvada verecek. Turnuva öncesi Rafting sporcuları, aileleri ve TÜRKUAZ Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi eğitmenleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, "İlçede Rafting sporunu sevdirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda Kayseri´nin değil İç Anadolu bölgesinin ilk Rafting takımını kurduk. Bizi bu konuda yüreklendiren,  TÜRKUAZ Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi´ ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKUAZ Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi eğitmenlerinden Deniz Temel´de TÜRKUAZ hakkında sporcu ailelerine bilgiler verdi.