Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

YAHYALI´DA ULUSAL KADINLAR RAGBİ TURNUVASI

YAHYALI´DA ULUSAL KADINLAR RAGBİ TURNUVASI

Yahyali Turnuvaya 8 takım Kadıköy Ragbi, Çamlıca Gençlik, Ankara Üniversitesi, Olympian Akademi, Selçuk Kartalları, Nilüfer Gençlik, Karşıyaka Starları ve Edirnespor Basketbol Kulübü katıldı.

Yahyali Turnuvaya 8 takım Kadıköy Ragbi, Çamlıca Gençlik, Ankara Üniversitesi, Olympian Akademi, Selçuk Kartalları, Nilüfer Gençlik, Karşıyaka Starları ve Edirnespor Basketbol Kulübü katıldı. Milli takım seçmelerinin de yapıldığı turnuva, grup müsabakalarıyla başladı, maçlar, 15´şer dakikalık 2 devre halinde Yahyalı Şehir Stadı´nda oynandı.
Gruplarında ilk 2 sırayı alAn Karşıyaka Starları, Olympian Akademi, Edirnespor Basketbol, Çamlıca Gençlik yarı finale yüksele yükseldi. YarıFİNALmücadelelerinde rakiplerini yenen Karşıyaka Starları ve Olympian Akademi finalde karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçenFİNAL mücadelesi, nefesleri kesti. Maçın normal süresinin 5-5  bitmesinden sonra uzatmaya giden maçta Karşıyaka Starları altıngolle şampiyon oldu. Edirnespor Basketbol 3´üncü, Çamlıca Gençlik takımı ise turnuvayı 4´üncü olarak tamamladı. Final müsabakasının ardından ilk 4´e giren takımlara madalya ve kupaları verildi.
RAGBİ NEDİR
İki takım arasında, oval bir topun el ve ayaklarla kontrol edilerek sayı yapılması esasına dayalı olarak oynanan takım oyunu. Farklı kurallara ve oyuncu sayısına sahip iki türü vardır. Anavatanı İngiltere olan ragbi, sonradan Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Galler, İrlanda, İskoçya ve Fiji´de çok popüler olan bu oyundur.