Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

YAHYALI´DAN, TÜRKMENLER´E, 2 TIR DOLUSU YARDIM

YAHYALI´DAN, TÜRKMENLER´E, 2 TIR DOLUSU YARDIM

Yahyalı İlçesi´nde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan giyim ve gıda malzemeleri, dualarla Suriye´ye gönderildi.

Yahyalı İlçesi´nde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan giyim ve gıda malzemeleri, dualarla Suriye´ye gönderildi.

Yahyalı Kaymakamlığı ile belediyenin destekleriyle Verenel Derneği Yahyalı Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında, 1 haftada toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, Yahyalı Cumhuriyet Meydanı´nda okunan Kuran ve yapılan dua ardından gönderildi. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, zulmün her zaman karşısında duran, yardımsever bir ilçede başkanlık yaptığı için mutlu olduğunu belirterek, kampanyaya destek veren ve kampanyada aktif olarak çalışan herkese teşekkür etti. Başkan Öztürk, şöyle dedi:

"Hayır" denildiği zaman koşan hemşehrilerim, sizlerle her zaman gurur duyuyorum. İlçe olarak kıyamet kopana kadar mazlumun yanında olacağız. Zalimleri hiçbir zaman sevmeyeceğiz. Gönüllü kültür teşekküllerimizle, el birlikteliği ile topladığımız 2 TIR dolusu yardımı, Bayırbucak Türkmenleri´ne teslim edilmesi için, Suriye sınırında Kızılay yetkililerine teslim edeceğiz. Biz her zaman soydaşlarımızın yanında olduğumuzu, zalimlere ve Ruslar´a, onun Türkiye´deki işbirlikçilerine karşı olduğumuzu herkes bilsin. Rabbim, bu gibi sıkıntılarda dostumuzu ve düşmanımızı görecek kadar bize feraset vermiş. Bu ferasetle kimin dost, kimin düşman olduğunu çok iyi biliyoruz."

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de, yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Hepimizin desteği ile kısa süre içinde toplanan yardımlar, İnşaallah oradaki kardeşlerimizin bu soğuk havada güneşleri olur. Onların sırtını ısıtan yorganı olur. Karnını doyuran bir lokma ekmeği olur. Sağ olsun derneğimiz Bayırbucak Türkmenleri için yardım toplamaya hazır olduklarını söylediler, biz de organize olması için gerekli talimatları verdik. Bu yardım kampanyasında, belki kendi ihtiyaç sahibi olmasına rağmen, yardım için yarışan minik öğrencilerimiz gördük. Bu çok güzel bir olay. Biz inanıyoruz ki bu birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe, değil Rus´u, bütün dünyanın milletlerini yanlarına almış olsalar, bize zarar veremezler."

Konuşmaların ardından, vaiz Kazım Kömürcü´nün yaptığı duanın ardından, yardım TIR´ları, okunan tekbirlerle Suriye´ye doğru yola çıkarıldı.