Bugün, 19 Mart 2024 Salı

YAMAN DEDE ŞİİR YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

YAMAN DEDE ŞİİR YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından ´Yaman Dede´ adıyla düzenlenen 2´nci şiir yarışmasında birinci ´Varlığın Puslu Aynası´ adlı şiiri ile Talat Ülker oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ´Yaman Dede´ adıyla düzenlenen 2´nci şiir yarışmasında birinci ´Varlığın Puslu Aynası´ adlı şiiri ile Talat Ülker oldu.
Her yıl Kayseri´nin yetiştirdiği önemli isimlerin adıyla düzenlenen 2´nci şiir yarışmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ile yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Ziya Avşar, Dr. Celal Fedai, Yavuz Bülent Bakiler, Ali Ayçil, Muhsin İlyas Subaşı, Hayati İnanç ve Salih Özgöncü katıldı. Sonuçların açıklandığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi´nin bundan sonra da kültür ve sanata destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, katkıları için jüride yer alan önemli edebiyatçılara teşekkür etti. Öztürk, bu yıl şiir yarışmasının sözü ve özüyle gönüllere taht kuran Yaman Dede adıyla düzenlendiğini kaydetti. Yarışmaya 2 bin 724 şiirin katıldığını ifade eden Genç, ?Katılım sayısının yüksek olmasının yarışmanın Türkiye´ye yayıldığının ve kurumsal hale geldiğinin göstergesidir? dedi.
Seçici kurulunda yer alan Prof. Dr. Nurullah Genç daha sonra yarışmada dereceye giren şiirleri açıkladı. Yarışmada ´Varlığın Puslu Aynası´ adlı şiiri ile Gümüşhane´den Talat Ülker birinci, ´Yadigar´ adlı şiiri ile İstanbul´dan İbrahim Yavuz Zarifoğlu ikinci, ´Bülbülün Nidası´ adlı şiiri ile Ankara´dan Nuray Alper de üçüncü oldu. Yarışmada, Züleyha Bilgiç, Nevzat Konşer ve Adnan Büyükbaş´ın şiirleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.