Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

"YARINI PLANLAMAK İÇİN DÜNÜ BİLMELİYİZ"

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde "Lozan´daki Kayıplarımız ve Musul" konulu bir konferans düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde "Lozan´daki Kayıplarımız ve Musul" konulu bir konferans düzenlendi. Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan tarafından verilen konferansı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de takip etti.

Şehir Tiyatrosu´nda gerçekleştirilen konferansta Lozan´ın bir zafer olarak sunulmasına karşı çıkan Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, tarihin bizlere anlatıldığı gibi olmadığını söyledi. Armağan şöyle konuştu: "Bize Sevr´den daha ağır şartları dayatmak için uğraşan dünyada birçok nifak çetesi var. Bunları anlarsak Sayın Cumhurbaşkanımızın niçin Lozan konusunu gündeme getirdiğini anlarız. Lozan bir zaferse Avrupa´nın mağdur olması lazım. Zaferi kazanan taraf bizsek bunu müzakereye açtığımızda onların karşı çıkmaması gerekir. Oysa karşı çıkıyorlar. O zaman Lozan´ın bir zafer olmadığını anlıyoruz. Tarih bize anlatıldığı gibi değil."Mustafa Armağan, itilaf devletlerinin işgalinden sonra Yunanlıları Anadolu´ya çıkarmalarının en büyük sebebinin de bizi masaya oturtmak olduğunu ve Lozan´ın böyle gerçekleştiğini kaydetti. Bu sürecin artık tersine çevrileceğini ifade eden Armağan, artık halkın tarihinin yazılacağını belirtti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Lozan´ı gündeme getirmesinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin duyarlılık göstererek kendisini davet ettiğini dile getiren Armağan, bu davetten dolayı teşekkür etti.

 

Konferansı izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tarihçi,-Yazar Mustafa Armağan´a anlattığı bilgiler nedeniyle teşekkür ederek çiçek verdi. Başkan Çelik, "Bugünü anlamak, yarını planlamak istiyorsak, dünü ve geçmişi iyi bilmek zorundayız" diye konuştu.