Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

YAVRU VATAN KIBRIS'TA YEREL YÖNETİMLERİN EĞİTİM YATIRIMI VE MELİKGAZİ BELEDİYESİ MODELİ”

YAVRU VATAN KIBRIS

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yakındoğu Üniversitesinin davetlisi olarak Yavru Vatan Kıbrıs'ta ‘Yerel Yönetimler veeğitim yatırımları' hakkında yerel yöneticilere bilgi ve tecrübelerini anlatacak.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yakındoğu Üniversitesinin davetlisi olarak Yavru Vatan Kıbrıs'ta ‘Yerel Yönetimler veeğitim yatırımları' hakkında yerel yöneticilere bilgi ve tecrübelerini anlatacak.
Geçen hafta Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel'i Kayseri'ye davet ederek Kıbrıs ile Kayseri arasında Eğitim Köprüsünün temellerini attıklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak ana sınıfı, ilk, orta ve lise okul binalarını iç döşeme ve her türlü donanım ile yaparak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devir ettik. Şu anda hepsi eğitimin ve öğretim hizmetinde bunun ile kalmadık. Mevcut okulların ısı yalıtım, dış cephe boyası, bahçe düzenlemesi, sporalanları, spor aletleri, kapalı spor salonu, tiyatro salonu, öğretmenler odası gibi eksikliklerini yerine getirdik. Bu çalışmalar örnek ve referans gösterilmektedir. Bu çalışmalar Kıbrıs Yerel Yönetim Yöneticilerince incelenmiş ve uygulaması gerçekleştirilmiş proje kapsamında detayları istenmiştir. Bu neden ile Yakındoğu Üniversitesi'nin davetlisi olarak Yavru Vatan Kıbrıs'ta eğitim çalışmalarının projeleri, fotoğrafları ve slaytları ile geldik. Kendilerine uygulayıcısı olarak anlatacağız”
Eğitim bir ülke ve toplum için çok önemli olduğunu çünkü gelecek için eğitime yatırım yapan toplumların bir bütün olarak kalkındıklarını ifade adan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak okul yapmaya, eğitime destek vermeye ve eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.