Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YENİ SAĞLIK İL MÜDÜRÜ BENLİ SAĞLIKTAKİ YENİ SİSTEMİ ANLATTI

YENİ SAĞLIK İL MÜDÜRÜ BENLİ SAĞLIKTAKİ YENİ SİSTEMİ ANLATTI

Sağlık Müdürlüğü görevini İsmail Kılıç´tan devralan Ali Ramazan Benli, Kayseri´de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Benli, değişen yönetim sistemine ilişkin, "Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı

Kayseri   Sağlık Müdürlüğü görevini İsmail Kılıç´tan devralan Ali Ramazan Benli, Kayseri´de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Benli, değişen yönetim sistemine ilişkin, "Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında başkanlık olarak görev yapacaktır. Kayseri´de ise, 4 başkanlık olacak" dedi.

Sağlık Müdürlüğü´nde koltuk değişiminin ardından  bu göreve getirilen  Ali Ramazan Benli basın toplantısı düzenledi. Benli, "Bildiğiniz üzere görevi cuma günü devraldım. Bundan sonra desteğiniz bizim için itici bir güç, çalışma azmi ve şevki olacağından şimdiden vereceğiniz destekten dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kayseri´nin çevre iller açısından sağlıkta bölge üssü olduğunu kaydeden Benli, "Benden önce şehrimizde sağlık alanında çalışmış ve emeği geçmiş başta il sağlık müdürlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Sağlığın bütün kademelerinde hizmet etmiş bir hekim olarak, Kayseri ilimizi yeni bir anlayışla hep birlikte bir adım ileri götürmenin mücadelesini vereceğiz." şeklinde konuştu. Sağlık alanında yöneticilikte değişen sisteme ilişkin ise Benli şu ifadeleri kullandı:
"Bildiğiniz üzere 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kasım 2011´de yürürlüğe giren 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat  ve görevleri hakkında KHK ile değişiklik yapılarak Kamu Hastaneleri Kurumu; Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Kurumu; Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne dönüştürüldü. İllerde ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri  Genel Sekreterliği lağvedilerek, sağlık hizmetleri tek çatı altında; İl Sağlık Müdürlükleri altında toplandı.  Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında başkanlık olarak görev yapacaktır. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası´nın değişmesinin ardından Sağlık Müdürlüğü; Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olacak."

Benli, "Halkımızın sağlık ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak ilimizin sağlık sorunlarını çözmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağız. Odağında insan olan her bireyi kendi ailemizden bir birey olarak gören anlayışla en iyi hizmeti vermek için ekibimizle birlikte en yüksek gayreti sergileyeceğiz. Amacımız sağlık müdürlüğü yapmak değil ekibin başında ekiple birlikte çalışarak Kayseri´yi sağlık açısından en iyi yerlere taşımanın gayretini sarf etmektedir" dedi.

Sağlıkta başkanlık sistemine değinen Benli, "Nüfusa göre başkanlık sayısı belirlenecek. Eski geldiğim şehirde 200 doktor 24 yönetici vardı. Bu israftır. İlimizde 4 başkan var. İstanbul´da 28 başkan var. Her başkanın altında iki başkan yardımcılığı şeklinde, 12 kişilik yönetici kadromuz olacak" ifadelerini kullandı.