Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YENİ YASAM MERKEZİNDE AĞAÇLANDIRMA BAŞLADI

YENİ YASAM MERKEZİNDE AĞAÇLANDIRMA BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi Şeker Mahallesi´ne yapacağı Keykubat Parkı için çalışmalarına ağaçlandırma ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Şeker Mahallesi´ne yapacağı Keykubat Parkı için çalışmalarına ağaçlandırma ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye´nin en güzel aktivite alanlarından birisi olacak olan Kayseri´nin yeni yaşam alanındaki ağaçlandırma çalışmalarını bizzat ağaç dikerek başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Keykubat Yaşam Merkezi´nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, Kayseri´nin yeni kent ormanında ağaçlandırma çalışmalarını da başlattı.

Ağaçlandırma çalışmalarına bizzat katılan Başkan Mustafa Çelik, yaklaşık 1 milyon metrekarelik Keykubat Kent Yaşam Merkezi´nin ilk ağaçlarını diktiklerini belirtti. Projenin yeşil dokusunda bir sene kazanmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Çelik, farklı bir proje çalıştıklarını ve hepsi birbirinden güzel alanların ortaya çıktığını söyledi. Keykubat Yaşam Merkezi´nde bulunacak alanlar hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, "İçinde; tropikal bahçe, kaya bahçesi, kış bahçesi, koku bahçesi, ses bahçesi, soğanlı bitkiler bahçesi gibi birinden farklı bahçelerin olduğu; bisiklet yolu, çim kayağı, adrenalin parkı gibi gençler için çok farklı aktivite alanlarının bulunduğu bir proje hazırladık.  Burada ayrıca günübirlik piknik alanları, seyir terasları, yeme içme mekanları da bulunacak. Ayrıca çocuklarımızın farklı etkinlikler yapabilecekleri etkinlik çayırı planlıyoruz. Temelini 2017 baharına yetiştireceğiz; ama kış sezonunun ölü geçmemesi için ağaçlandırma çalışmasına başladık. Kar yağmadan burada ciddi anlamda ağaçlandırma çalışmasını yapmış olacağız. Yeşil dokunun bir an önce gözükmesi için özellikle boylu ağaçlar seçiyoruz. Ihlamur, karaçam, kırmızı yapraklı akçaağaç, batı ladini, mavi ladin, sedir, at kestanesi, huş gibi ağaçları buraya dikip yeşillendireceğiz. Bilindiği üzere her gün bir tesisin ya temelini atıyor ya açılışını yapıyoruz. Bugün de şehrimizin yeni yaşam merkezinin ilk ağacını dikmekten son derece mutluyuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, daha sonra Keykubat Yaşam Merkezi´nin yapılacağı alanı adeta karış karış gezerek projeyle karşılaştırdı. Bölgede detaylı bir inceleme yapan Başkan Çelik, etkinlik alanlarının yapılacağı bölgeleri yerinde gördü.

KEYKUBAT´TA YOK YOK

Keykubat Kent Ormanı, 7´den 70´e her kesimin görmek isteyeceği bir yaşam merkezi olacak. Keykubat Parkı´nda; ekstrem sporların yapılabileceği Macerapark, yaşlılar için Kıdemli Yaşam Merkezi, konser ya da şenliklerin yapılabileceği çok amaçlı alanlar, bisiklet ve koşu yolları, farklı bitkilerin yetiştiği Tematik Bahçe, büyükbaş ve küçükbaş hayvan barınakları, dalından koparılarak meyvelerin yenebildiği Meyve Bahçeleri, Ekolojik Tarım Alanları, Seralar, İzcilik Kamp Alanı, spor alanları, seyir terasları, çocuk oyun alanları, mesire alanı gibi sosyal alanlar yer alacak. Keykubat Parkı´nda ayrıca teleferik sistemi de bulunacak.