Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YENİ MAHALLELERE KAÇAK YAPI UYARISI

YENİ MAHALLELERE KAÇAK YAPI UYARISI

TALAS Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 30 Mart seçimlerinde köyden mahalleye dönüşen bölgelere yaptığı ziyarette, "Kaçak yapılaşma yapmayın. Yapı yapacak vatandaşlarımızın proje çizdirme masrafına girmemesi için 5 tip plan hazırladık. Bunlardan iste

 TALAS Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 30 Mart seçimlerinde köyden mahalleye dönüşen bölgelere yaptığı ziyarette, "Kaçak yapılaşma yapmayın. Yapı yapacak vatandaşlarımızın proje çizdirme masrafına girmemesi için 5 tip plan hazırladık. Bunlardan istediklerini tercih edebilirler" dedi.

Başkan Palancıoğlu, meclis üyeleri ve birim amirleriyle birlikte Talas`ın köyüyken 30 Mart seçimlerinde mahalleye dönüşerek belediyeye bağlanan yerlerden Kamber ve Çevlikli vatandaşlarla Koçcağız`da muhtarlıkta bir araya geldi. Göreve geldikleri 8 ay boyunca yoğun bir çalışma temposuyla hareket ettiklerini belirten Başkan Palancıoğlu, "Bu süre nasıl geçti anlamadık. Hafta sonları da dahil çok yoğun çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Palancıoğlu, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin sorunlarını tespit ettiklerini ifade ederek, "Bu yerlerin en büyük sorunu ulaşım olduğu için Büyükşehir Belediyesi yeni otobüs alımına gitti. Gelecek otobüslerle ulaşımın rahatlayacağını düşünüyoruz. Tabi seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi`nin sınırları il sınırı olduğu için 16 ilçeye göre planlamalar yapılıyor. Bu nedenle biraz zaman alabilir ama en kısa sürede giderilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Yeni mahallelerde bina yapacakları uyaran Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: "Kaçak yapılaşma yapmayın. Yeni ev yapacak vatandaşlarımız için köyden mahalleye dönüşen yerleşim sınırları genişletildi. Büyükşehir Belediye Meclisi`nde kararlaştırılan maddeye göre şuan ki yerleşim yeri sınırlarını birer kilometre kadar dışarı çektik. Yeni bağlanan mahalleler için hazırlanan imar yasasında yapılaşmaya izin veriliyor. Ancak yapı yapacaklar belediyemize gelip imar, kentsel dönüşüm ve yapı kontrol müdürlüklerimizden yardım talep edebilirler. Ayrıca vatandaşlarımız proje çizdirme masrafı vermesin diye buralar için 5 tip plan hazırladık, isteyen istediğini tercih edebilir."