Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YEŞİLAY HAFTASINDA RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ

YEŞİLAY HAFTASINDA RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ

Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşının 13´e, alkol deneme yaşının 12´ye, sigaraya başlama yaşının ise 9´a kadar düştüğü ortaya çıkarken..

 

 

Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşının 13´e, alkol deneme yaşının 12´ye, sigaraya başlama yaşının ise 9´a kadar düştüğü ortaya çıkarken, Medya Takip Ajansı Interpress´in incelemesine göre, birey ve toplum sağlığını tehdit eden sigara hakkında son bir yılda yazılı basına 4.562 haber yansıdığı belirlendi. Son zamanlarda özellikle temininin kolay olması nedeniyle başta bonzai olmak üzere birçok uyuşturucu maddenin kullanımı artarken, uyuşturucu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber sayısı ise 2 bin 692 oldu. Maddi ve manevi zararları ile birçok tatsız olayın yaşanmasına sebep olan alkol ile ilgili de yazılı basında 2 bin 456 haber çıktığı tespit edildi.

 

Interpress´in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, geride bıraktığımız son bir yılda toplum sağlığını ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan Yeşilay Cemiyeti hakkında toplam 4 bin 982 haber çıktığı belirlendi. Her yıl Mart ayının ilk haftasında toplumu bilinçlendirmek ve sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin zararlarına karşı farkındalık oluşturma amacıyla düzenlenen Yeşilay Haftası ile alakalı da son bir yılda yazılı basında 763 haber yer aldığı tespit edildi.