Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

YEŞİLAY:SİGARAYI BIRAKIN,SEVDİKLERİNİZE YEMEK ISMARLAYIN

YEŞİLAY:SİGARAYI BIRAKIN,SEVDİKLERİNİZE YEMEK ISMARLAYIN

Kayseri`de Yeşilay Şubesi yetkilileri, vatandaşlara "Sigarayı bırakın, sigaraya harcayacağınız parayı biriktirin ay sonunda ya sevdiklerinize yemek ısmarlayın ya da evinizin ihtiyacını giderin" çağrısı yaptı.

Kayseri`de Yeşilay Şubesi yetkilileri, vatandaşlara "Sigarayı bırakın, sigaraya harcayacağınız parayı biriktirin ay sonunda ya sevdiklerinize yemek ısmarlayın ya da evinizin ihtiyacını giderin" çağrısı yaptı.

Kayseri Yeşilay Şubesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`na stant kurdu ve vatandaşlardan sigarayı bırakmalarını istedi.

Standa ilgi gösteren vatandaşlar, sigaranın nasıl bırakılacağı konusunda hem bilgilendi hem de konuyla ilgili olarak hazırlanan CD, broşür ve dergilerden aldı. Bazıları da sigara paketlerini stant görevlisine teslim ederek, hazırlanan gönüllü formlarını doldurdu.

Etkinlikle ilgili olarak açıklama yapan Yeşilay Kayseri Şubesi Genel Sekreteri Osman Özenç, `Dünya Sigarayı Bırakma Günü` nedeniyle bu etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydetti. Özenç, vatandaşlara sigaraya harcadığınız günlük parayı bir kumbaraya atın ve ay sonunda sevdiklerine, eşinize dostunuza yemek ısmarlayıp, ziyafet çektirin ya da evinizin bazı ihtiyaçlarını karşılayın çağrısı yaptı. Sigaranın bütün kötülüklerin başı olduğunu belirten Özenç, "Sigaraya bağlı nedenlerden dolayı her 10 saniyede 1 kişi hayatını kaybediyor. Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Sigara kalp, damar hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığın oluşmasına yol açıyor. Bırakmak mümkün sadece buna inanmak ve gayret göstermek gerekiyor. Sigarayı bırakmak isteyenler, ayrıca ceplerine üzerinde `sigarayı bıraktım, çok güzel oldu` yazılı küçük kağıtlarda koysunlar ve zaman zaman alıp okusunlar" dedi.