Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

YEŞİLHİSAR DOĞALGAZ´A KAVUŞTU

YEŞİLHİSAR DOĞALGAZ´A  KAVUŞTU

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Kayseri´de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki Yeşilhisar İlçesi´ne doğalgaz verme törenine katıldı.

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Kayseri´de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki Yeşilhisar İlçesi´ne doğalgaz verme törenine katıldı. 

 
Törene Bakan Sayın Özhaseki´nin yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri milletvekilleri Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. 
 
Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri ve en güzel coğrafya ama birde dezavantajı var. Bu coğrafyanın altıda biraz hareketli, üstü de hareketli. Alt tarafta depremsellik var. Son 100 yıl içerisinde bu ülkede 6 ve şiddeti üzerinde tam 56 kez tekrarlanmış. Kaybımız 100 bin kişi. Maddi olarak 100 milyar dolardan fazla kaybımız var. Bu coğrafya böyle, bunu bilmemiz lazım. Buna göre hareket etmemiz lazım. Onun için şehirciliğin kurallarını yeniden oturtmaya çalışıyoruz. Tüm Türkiye´de kentsel dönüşümü en hızlı şekilde bakanlık olarak yapmaya çalışıyoruz. Yeşilhisar ilçemizin doğalgaza kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
 
Vali Süleyman Kamçı ´da yapmış olduğu konuşmada, ? Yeşilhisar İlçemizin doğalgaza kavuşturulması için Ağustos ayında, siz değerli vatandaşlarımızla birlikte temel atma törenini gerçekleştirmiştik. 6 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanan alt yapı çalışmaları nihayetinde, doğalgazı İlçemizin kullanımına sunuyoruz. Doğalgazın tüm vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Günümüzde en güvenilir ve en ekonomik enerji kaynağı olarak tercih edilen doğalgaz, evlerimizin ısıtılması ve sıcak su temininde de büyük bir konfor sağlıyor.
 
Vatandaşların yaşamlarına konfor katacak bu hizmetin, İlçemize getirilmiş olması kadar, vatandaşlarında bu hizmetten faydalanabilmesi evlerinde gerekli hazırlıkları yapmasının da son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Kamçı, Yeşilhisar İlçemize doğalgaz verilmesi kapsamında yatırımları gerçekleştiren Kayserigaz yetkililerimize, Büyükşehir ve Yeşilhisar Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, İlçemiz ve vatandaşlarımız için doğalgazın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? Diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından ilçeye doğalgaz Bakan Sayın Özhaseki ve protokol üyeleri tarafından verildi.