Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

YILIN AHİSİ SEÇİLEN ELİTAŞ´A KAFTAN GİYDİRİLDİ

YILIN AHİSİ SEÇİLEN ELİTAŞ´A KAFTAN GİYDİRİLDİ

Yılın Ahisi seçilen Ekonomi önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´a, düzenlenen törenle ?Ahilik Kaftanı? giydirildi.

Yılın Ahisi seçilen Ekonomi önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´a, düzenlenen törenle ?Ahilik Kaftanı? giydirildi.
 
Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi´nde düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına, Vali Düzgün´ün yanı sıra,  Ekonomi önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kaymakamlar Erkaya Yırık ve Ali Candan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Ticaret Borsası Başkan Vekili Mehmet İştahlı, Birliğe bağlı Odaların Başkanları kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve esnaf sanatkarlar ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 
 
Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Ahilik Teşkilatı´nın bir esnaf teşkilatı olmasının yanında toplumun her kesimine hitap eden ilkelere sahip olduğunu söyledi.
 
Vali Düzgün, ahiliğin insanların toplum hayatında, iş hayatında, aile hayatında, komşuluk ve arkadaşlık hayatında sosyal ilişkileri düzenleyen, insanlığa iyi insan olma özelliklerini gösteren, ticarette satıcıdan ve üreticiden önce müşteriyi ve tüketiciyi düşünen bir sistem olduğunu belirterek, Ahi Evran´ın 800 yıl önce Erzurum´dan Kayseri´ye gelerek ve daha sonra Kırşehir, Konya, Denizli´ye giderek Ahilik sistemini yerleştirdiğini ifade etti.
 
Vali Düzgün,  Ahi Evran´ın ?Eline, beline, diline sahip ol?,  eşi Fatma Bacı´nın ?Aşına, eşine, işine sahip ol? nasihatlerini hatırlararak gençlerin bu nasihatleri hayatları boyunca unutmadan uyguladıkları takdirde hem iş hem de aile hayatında huzurlu ve başarılı olacaklarına inandığını söyledi.
Ekonomi önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise ahiliğin ticaret gerçekleştirilirken dürüstlük, kardeşlik, namus ilkeleri içerisinde alın teri ile çalışmayı gerektirdiğini belirterek, 1000 yıldır geçerli olan bu ilkeleri artık aklın da katılması gerektiğini söyledi.
 
Akıl katılmadan sadece alın teri ile olan işlerde ancak el sanatkârlığının yapılabileceğini ifade eden Elitaş, akıl ile birlikte katma değeri yüksek, paha da ağır ürünlerin üretilmesi ve inovasyona önem verilmesi gerektiğini anlattı.
 
Elitaş, kendisini yılın ahisi ödülünü layık görenlere de teşekkür ederek, gençlere kendi ayakları üzerinde durarak ahiliğin ilkeleri doğrultusunda bir yaşam geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik te, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken başarılı olmasının en önemli nedenlerinden birisinin esnaf ruhu ile yetişmiş olmasından kaynaklandığını ifade ederek, tüm esnaf ve sanatkârların ahilik haftasını kutladı.
 
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve Kayseri Ticaret Borsası Başkan Vekili Mehmet İştahlı´nın da günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptıkları kutlamalarda daha sonra Yılın Ahisi seçilen Ekonomi önceki Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´a törenle ?Ahi Kaftanı? giydirildi.
 
Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesince 2016 Yılın Ahisi seçilen Elitaş´a kaftanı Vali Düzgün, esnaf ve sanatkar odaları başkanları tarafından giydirilerek, ahilik sertifikası ve plaket takdimi yapıldı.