Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

YOZGAT AYAKKABI FABRİKASI YENİDEN ÜRETİME GEÇTİ

YOZGAT AYAKKABI FABRİKASI YENİDEN ÜRETİME GEÇTİ

YOZGAT´ın Sarıkaya İlçesi´nde 2012 yılında faaliyetine son veren ayakkabı fabrikası el değiştirdi.

YOZGAT´ın Sarıkaya İlçesi´nde 2012 yılında faaliyetine son veren ayakkabı fabrikası el değiştirdi. Fabrikanın yani sahibi Sedes Ayakkabıcılık, yapılan tadilat sonrasında üretimi yeniden başlattı.
Ünlü ayakkabı markası Yeşil Kundura´nın kurucusu Mustafa Yeşil´in kardeşlerinden işadamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında 16 bin metrekarelik alana kurulan ve 84 çalışanı ile günde bin 200 çift ayakkabının üretildiği ayakkabı fabrikası, üretimini 2012 yılında durdurdu. Yozgat´ı da kapsayan Ohal Teşvik Yasasından yararlanılarak kurulan fabrika işletmesi, sonraki teşvik ve desteklerin yeterli olmaması nedeniyle önce üretim kapasitesini düşürdü, sonrasında da kapısına kilit vurdu. 
İstanbul´da faaliyet gösteren, 2005 yılında kurulan Sedes Ayakkabıcılık şirketi, Sarıkaya ilçesindeki fabrikayı devraldı. Ürünlerini ve çalışmalarını Avrupa standartları CE ve ISO 9001 belgeleriyle tescil ettiren firma, devraldığı Sarıkaya´daki fabrikada gerekli tadilat çalışmalarını tamamlayıp, hammadde stokunu da yaparak üretime geçti.
LÜTFULLAH KAYALAR ZİYARET ETTİ
Fabrikayı ziyaret eden Yozgat bağımsız milletvekili adayı eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, Yozgat´ta yatırım yapıp, istihdam sağlayan işletmelerin her zaman yanında olduklarını söyledi.