Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

YOZGAT´TA 78 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

YOZGAT´TA 78 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte TOKİ Şehit Mehmet Koçak Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

 

 
        Karne törenine Vali Kemal Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  Yozgat´ta 6 bin 526 öğretmenin yanı sıra 78 bin 486 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

        Vali Kemal Yurtnaç, öğrencilerin yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Bugün öğrencilerin en mutlu günüdür. Bir sene boyunca yaptıkları emeğin karşılığını bugün alıyorlar. Onların sevinçlerine ortak olmak için karne dağıtım törenlerine geldik. Sadece ben değil kurum müdürlerimizde farklı okullarda çocukların karne heyecanına ortak olmak için onları yalnız bırakmıyorlar. Ben anne babaları ve çocukları tebrik ediyorum. Yaz tatilinde çocuklara da söylüyorum sadece kitap okumak ya da oyun oynamak değil ikisini de beraber yapmalılar. Nihayetinde çocukların dinlenmeye de ihtiyaçları var. Öğrendiklerini de unutmamaları için ders tekrarına da ihtiyaçları var" dedi.
 
        Eğitim ve öğretimle alakalı çalışmalara hız vereceklerini ifade eden Vali Yurtnaç, ?Binalarımızın fiziki durumunu geliştirmemiz lazım. Bu sene 3 tanesi lise olmak üzere 4 okul binasının yapımına başlayacağız. Dolayısı ile Yozgat´ta ki okul binalarının daha kaliteli hale gelmesi için çalışacağız. Bir taraftan köy yolları, bir taraftan okul binalı bir taraftan da eğitim kalitesinin artması için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz? diye konuştu.
 
        Yaz tatillerinin öğrenciler için olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, ?Bizim ve arkadaşlarımız için yaz ayları çalışma vakti. Herkes ceketini çıkartacak ve çalışacak. Bizlerde yapılan çalışmaları yerinde görüp incelemelerimi yapacağız. Daha temiz, daha nezih ortamlarda çocuklarımız eğitimlerini alacak. Özellikle onarımları yapılacak olan yerler yaz döneminde yapılarak bir 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazır olacak? ifadelerini kullandı.