Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

YOZGAT`TA VOSVOSLAR BULUŞTU

YOZGAT`TA VOSVOSLAR BULUŞTU

KadışehriKaymakamlığı tarafından organize edilen Vosvos Şenliği kapsamında yaşlılar ve çocuklar, ilçeye gelen `vosvos` ve `kaplumbağa` olarak da bilinen, Volkswagen marka eski model otomobillerle gezmenin keyfini yaşadı.

KadışehriKaymakamlığı tarafından organize edilen Vosvos Şenliği kapsamında yaşlılar ve çocuklar, ilçeye gelen `vosvos` ve `kaplumbağa` olarak da bilinen, Volkswagen marka eski model otomobillerle gezmenin keyfini yaşadı. Sosyal ve kültürel yaşamını canlandırmak amacıyla düzenlenen şenlik, ilçeye 5 kilometre mesafedeki Çallı Tepe mevkiinde gerçekleştirildi. Çevre illerden 35 vosvos tutkununun nostaljik otomobilleriyle katıldıkları şenliğe ilçe halkı  yoğun ilgi gösterdi. Eski günlerin özlemini yaşayan yaşlılar ve vosvosları gören çocuklar, otomobillere binme imkanı buldu.
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, ilçede sosyal yaşamın sınırlı olduğunu, bu nedenle de bu tür etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kaymakam Doğan, "Düzenlediğimiz bu etkinlik sayesinde ilçemiz halkı, yaşlısı, genci, kadını, çocuğu bir araya gelip, kaynaşma, birlikte eğlenme imkanı bulmaktadır. Bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmek istiyoruz" dedi.