Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

YÜRÜYÜŞ PARKURLARINA YÖN LEVHALARI TAKILARAK TURİZMİN HİZMETİNE SUNULDU

YÜRÜYÜŞ PARKURLARINA YÖN LEVHALARI  TAKILARAK TURİZMİN HİZMETİNE SUNULDU

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği öncülüğünde ilin tanıtımına yönelik hazırlanan ?Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi?nde yer alan yürüyüş parkurları için hazırlanan yön levhalarının takılarak turizmin hizmetine sunulduğunu söyledi.




Vali Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği öncülüğünde ilin tanıtımına yönelik hazırlanan ?Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi?nde yer alan yürüyüş parkurları için hazırlanan yön levhalarının takılarak turizmin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, il sınırları içerisinde turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile doğal-tarihi ve kültürel potansiyele işlerlik kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Tarihi ve kültürel açıdan zengin Kayseri´nin doğal güzelliklerini de turizmin hizmetine sunulabilmesi amacıyla Valilik olarak yürüttükleri çalışmalar kapsamında hazırlanan ?Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi?ni turizmin ve doğaseverlerin hizmetine sunduklarını kaydeden Vali Düzgün, farklı uzaklık ve zorluk derecesine göre sınıflandırılan doğa-kültür, yürüyüş ve bisiklet rotalarının kent turizminde önemli bir ihtiyaca karşılık vermeye başladığını ifade etti.

Kayseri´ye gelen yerli ve yabancı turistler ile vatandaşların belirlenen rotalarda doğru yönlendirilmesinin ve bilgilendirilmesinin önemine işaret eden ve bu nedenle 90 ayrı noktaya 150 yön levhasının takıldığını dile getiren Vali Düzgün, şöyle konuştu:

?Kayseri kültür, turizm ve doğal güzellikler anlamında çok önemli değerlere sahip bir şehrimiz. Bu değerlere hayat vererek, bu değerleri insanlarla buluşturmak ilin kalkınması noktasında önem taşımaktadır. Bu amaçla başlatılan tüm çalışmalarımızdaki temel prensibimiz var olan değerleri en iyi şekilde değerlendirerek, bu potansiyelleri gelire ve kalkınmaya dönüştürmektir. Kent turizminde eksikliği hissedilen ve turistlerin başvurabileceği önemli bir kaynak olarak hazırlanan Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi de bu amaçla hazırlanmıştır. Turistler ve Kayseri´de yaşayan insanlar için de önemli bir rehber olan bu kitapta yer alan yürüyüş parkurlarının da hazırlanması noktasında profesyonel bir çalışma ile turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesini amaçladık. Yürüyüş parkurlarına da gerekli yönlendirme levhaları ile bu parkurlarda yürüyüş, trekking ve tur düzenlemek isteyenlerin planlama aşamalarında rehber olmasını amaçladık. Bu amaçla başlatılan levha montaj çalışmalarını da tamamlayarak hizmete sunmuş bulunmaktayız. Toplam 90 ayrı noktada konumlandırılan levhalarda yön, mevki ve mesafe bilgileri yer almaktadır.?